Cieciorka BIO 400g VITA NATURA

Cieciorka BIO. Ciecierzyca jest doskonałym źródłem białka, zmniejsza cholesterol i ciśnienie, jest doskonała dla cukrzyków i osób na diecie. Sprawdzi się w sałatkach, kotlecikach i pastach (humus).

TERMIN WAŻNOŚCI: 31.05.2017

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

  • 102

5,73 zł

Ciecierzyca, inaczej cieciorka lub groch włoski, posiada liczne właściwości zdrowotne. Ciecierzyca, poza tym, że jest skarbnicą białka, w sporych ilościach posiada inne składniki, które zapobiegają zaparciom, sprzyjają odchudzaniu, obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu. 
 

Sposób przygotowania:

Cieciorkę moczyć przez 12 godzin, odcedzić. Gotować w świeżej wodzie, przez pierwsze 30 minut na dużym ogniu bez przykrycia, co jakiś czas oczyszczając wodę z piany. Później zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez 40-50 min. Solić pod koniec gotowania.

 

Skład:

100% ciecierzyca (groch włoski) z certyfikowanych upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

W 100 g

Wartość energetyczna

 1523 kJ/ 364 kcal

Tłuszcz

 6,04 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

 0,63 g

Węglowodany

65,65 g

w tym cukry

10,7 g

Białko 

19,3 g

Sól

0,024 g

 

Informacja alergenna:

Może zawierać pszenicę, gluten, soję, sezam, migdały, orzechy ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie produktów zawierających w.w. alergeny.

 

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

 

Kraj producenta: Polska

6 inne produkty z tej samej kategorii