Mleko kokosowe (17% tłuszczu) BIO 400ml AMAIZIN

Mleko kokosowe ze Sri Lanki z zawartością 17% tłuszczu. To popularny składnik spożywczy, szczególnie w kuchni tajskiej i indyjskiej. Osoby cierpiące na nietolerancję mleka zwierzęcego lub z przyczyn światopoglądowych eliminujące je ze swojej diety – uzupełniają nim często swój jadłospis.

 

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

  • 90

8,88 zł

Mleko kokosowe można również wykorzystać je jako: 

- napój do picia
– dodatek do sosów, dań typu curry, sosów, deserów, jogurtu
– dodatek do kawy zamiast mleka krowiego

Mleczko kokosowe ma właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybicze. Pomocne przy trądziku, pomaga zadbać o urodę. Jest bogate w olej kokosowy. Zwiera on od 50 do 55 procent kwasu laurynowego. Ten kwas tłuszczowy hamuje rozwój drobnoustrojów. W efekcie żywność przygotowana z użyciem mleka kokosowego lub oleju kokosowego może być dłużej przechowywana.

Kwasy tłuszczowe z mleka kokosowego (tłuszcze MCT) są spalane szybciej niż inne rodzaje kwasów tłuszczowych. Są one szczególnie korzystne dla zapewnienia energii do węzłów chłonnych, wątroby i samych komórek tłuszczowych. (Nawet komórki tłuszczowe potrzebują energii.) MCT są mniej "tuczące" niż inne rodzaje kwasów tłuszczowych. 

 

Skład:

50% kokos z certyfikowanych upraw ekologicznych, woda, stabilizator: guma guar

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

W 100 g

Wartość energetyczna

676 kJ / 161 kcal

Tłuszcz

17,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

Węglowodany

1,6 g

w tym cukry

0 g

Błonnik

0 g

Białko 

0,2 g

Sól

0 g

 

 

Kraj producenta: Holandia

Kraj pochodzenia składników: Sri Lanka

13 inne produkty z tej samej kategorii