Kasza manna BIO 500g BIO PLANET

Ekologiczna kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek.

 

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

  • 37

6,20 zł

Kasza manna jako jedyna z kasz zawiera dużą ilość jodu, a oprócz niego magnez, żelazo, potas, kwas foliowy oraz witaminy B1, B2, PP, B6.

Jedną z głównych zalet kaszy manny jest fakt, iż jest lekkostrawna. Dzięki temu jest doskonała dla osób cierpiących na choroby układu pokarmowego. Kasza manna sprawdza się jako nieodłączny składnik różnego rodzaju diet. Grysik skutecznie syci i jest łatwo przyswajalny.

Sposób przygotowania:

kaszki manny na mleku: zagotować 1/2 l mleka, do gotującego się mleka wsypać 3 łyżki stołowe kaszy. Gotować 10-15 min. od czasu do czasu mieszając.

Uwaga subiektywna: bardzo aksamitny smak i konsystencja !

 

Skład:

100% kasza manna (zawiera gluten) z certyfikowanych upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

W 100 g

Wartość energetyczna

1536 kJ / 362 kcal

Tłuszcz

 1,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

 0,2 g

Węglowodany

77,0 g

w tym cukry

0,1 g

Białko 

8,7 g

Sól

0,03 g

 

Informacja alergenna:

Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

 

Kraj producenta: Polska

Kraj pochodzenia składników: Polska

24 inne produkty z tej samej kategorii