Tapioka (skrobia z manioku) BIO 400g BIO PLANET

Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecana do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów. 

Więcej szczegółów

  • 84

6,56 zł

Tapioka ma neutralny smak, stąd też łączy się ją z miodem, cukrem lub innymi słodkimi dodatkami. Polecana jest alergikom, gdyż jest hipoalergiczna i nie zawiera glutenu. W jej składzie odnajdziemy niewielkie ilości białka i lekkostrawne węglowodany, próżno natomiast szukać w tapioce cholesterolu.

 

Skład:

100% tapioka (skrobia z manioku) z certyfikowanych upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

W 100 g

Wartość energetyczna

1507 kJ / 355 kcal

Tłuszcz

0,02 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

Węglowodany

88,0 g

w tym cukry

3,4 g

Błonnik

0 g

Białko 

0,2 g

Sól

0 g

 

Informacja alergenna:

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

 

Kraj producenta: Polska

Kraj pochodzenia składników: Wietnam

13 inne produkty z tej samej kategorii