Masło klarowane Ghee BIO 220g FINCK AYURVEDA

Masło klarowane doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia ciast, gotowania oraz tworzenia sosów na bazie masła (np. holenderski, beszamel). 

Masło to jest bardzo zdrowe, a w dodatku bardzo pyszne i praktyczne w użyciu. Nadaje potrawom wyjątkowego smaku i aromatu oraz podnosi ich wartość odżywczą. 

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

  • 11

24,89 zł

Najprościej mówiąc masło klarowane jest to masło oczyszczone. Podczas procesu powolnego podgrzewania warstwa substancji stałych (zanieczyszczeń) i ciekłych (najczystsze masło) oddzielają się od siebie. W efekcie otrzymujemy najzdrowszy tłuszcz, którego możemy używać do wszelkich celów kulinarnych.

Ghee działa łagodząco na układ trawienny, przyśpiesza gojenie ran i wszelkich żołądkowo-jelitowych stanów zapalnych. Nie podnosi poziomu złego cholesterolu we krwi. Zawiera kwas tłuszczowy o właściwościach przeciwnowotworowych. Wzmacnia organizm, ponieważ podnosi w organizmie poziom substancji przeciwwirusowej zwanej interferonem. Poprawia wchłanianie oraz odżywczą wartość pożywienia.

Masło klarowane można przechowywać przez kilka tygodni, nawet nie trzymane w lodówce! Jest czyste, pozbawione substancji stałych (zanieczyszczeń), więc nie jełczeje.

Doskonałe dla całej rodziny, od niemowlaków po seniorów.

Skład:

bezwodny tłuszcz mleczny z certyfikowanych upraw ekologicznych

Informacja alergenna:

Może zawierać laktozę.

 

Kraj producenta: Niemcy

5 inne produkty z tej samej kategorii