Masło orzechowe BIO 360g PRIMAVIKA

Masło orzechowe wyprodukowane z orzeszków pochodzących z upraw ekologicznych to skarbnica składników odżywczych: zawierają bardzo dużo niacyny, która wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego, witaminy B1, selenu oraz cennego przeciwutleniacza – witaminy E.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

  • 93

18,87 zł

Masło orzechowe stanowić może rewelacyjny dodatek do owsianki, kaszy jaglanej, koktajli, ciast czy placuszków.

Zacznijmy od tego, co dobrego kryją w sobie orzechy:

  •                   zawierają jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które odgrywają rolę w profilaktyce miażdżycy, działają przeciwzakrzepowo

  •                   zawierają witaminę E, zwaną witaminą młodości

  •                   wspomagają pracę układu nerwowego, pamięć i koncentrację

  •                   poprawiają stan skóry, włosów i paznokci, mają mnóstwo cynku

  •                   mają sporo białka i błonnika, a także witamin z grupy B i składników mineralnych (fosfor, magnez, żelazo, wapń, potas!, cynk, sód)

 

Masło orzechowe produkowane jest z orzechów prażonych, a te niestety mają jeszcze większe właściwości uczulające niż ich surowa forma. Alergicy powinni więc szczególnie uważać na tego typu produkty. To samo dotyczy kobiet w ciąży i karmiących. 

 

Skład:

100% orzeszki arachidowe prażone z certyfikowanych upraw ekologicznych.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

W 100 g

Wartość energetyczna

2342 kJ/ 565 kcal

Tłuszcz

48,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

8,8 g

Węglowodany

8,3 g

w tym cukry

3,3 g

Błonnik

0 g

Białko 

25,0 g

Sól

0,01 g

 

Informacja alergenna:

Zawiera orzeszki arachidowe. Może zawierać migdały, orzechy nerkowca, orzechy laskowe i sezam.

 

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w temp. pokojowej

5 inne produkty z tej samej kategorii