Cukier trzcinowy brązowy BIO 500g BIO PLANET

Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. 

Więcej szczegółów

  • 62

10,54 zł

Cukier trzcinowy produkowany jest z trzciny cukrowej i najczęściej spotykany jest w postaci nierafinowanej. Oznacza to, że nie jest on poddawany oczyszczaniu, dlatego zawiera nieco więcej składników mineralnych niż biały. W trakcie jego produkcji nie zostaje usunięta melasa (nadaje brązową barwę). Poprzez pominięcie procesu oczyszczenia cukier nierafinowany zawiera między innymi żelazo, magnez, potas, wapń (są to minimalne ilości). Należy jednak pamiętać, że cukier ten w dalszym ciągu jest sacharozą, prawie w czystej postaci.

 

Skład:

100% cukier trzcinowy brązowy z certyfikowanych upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

W 100 g

Wartość energetyczna

 1700 kJ / 400 kcal

Tłuszcz

 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

 0 g

Węglowodany

100,0 g

w tym cukry

97,0 g

Białko 

0 g

Sól

0 g

 

Informacja alergenna:

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

 

Kraj producenta: Polska

Kraj pochodzenia składników: Paragwaj

11 inne produkty z tej samej kategorii