Syrop klonowy B BIO 250ml BIO PLANET

Syrop powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku, uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy możemy stosować do pieczenia (ciasta, ciastka, babeczki), w postaci polewy (naleśniki, gofry, desery, lody), jako substancję słodzącą – do kawy, drinków, koktajli oraz może być również składnikiem marynaty do mięs.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

  • 36

35,76 zł

Zalety syropu klonowego:

  • wysoka zawartość przeciwutleniaczy, w tym substancji o działaniu przeciwnowotworowym, przeciwzapalnym, przeciwbakteryjnym i antyoksydacyjnym.
  • kwasabscysynowy z syropu klonowego stymuluje wytwarzanie insuliny przez trzustkę oraz zwiększa wrażliwość komórek tłuszczowych na insulinę, sprzyja wykorzystaniu glukozy przez komórki mięśniowe
  • wysoka zawartość mikroelementów – szczególnie manganu,cynku (korzystnego dla alergików i wspomagającego pracę układu immunologicznego), magnezu, niewielka ilość potasu i wapnia
  • wysoka zawartość ryboflawiny (witamina B2) a także niewielkie ilości innych witamin z grupy B

 

Skład:

100% syrop klonowy B (wg klasyfikacji kanadyjskiej - Amber nr 2) z certyfikowanych upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna

1105 kJ / 260 kcal

Tłuszcz

 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

 0 g

Węglowodany

65,0 g

w tym cukry

65,0 g

Białko 

0 g

Sól

0 g

 

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Kraj producenta: Polska

Kraj pochodzenia składników: Kanada

11 inne produkty z tej samej kategorii